Media & Onderscheidingen

Een selectie van media en optredens

De inspirerende avonturen en professionele inzichten van Lucas Schröder hebben de aandacht getrokken van verschillende media. Van artikelen waarin zijn prestaties worden beschreven tot interviews over zijn unieke benadering van stress en prestatiemanagement, ontdek meer over Lucas via onderstaande video’s:

Lucas was te zien in het “Ondernemers College” van accountants- en adviesbureau Baker Tilly Berk over presteren onder druk

Lucas werd gevraagd zijn inzichten over presteren onder druk te presenteren aan de cliënten en relaties van accountants- en adviesbureau Baker Tilly Berk.

RTL Z Nieuwsbericht: over de terugkeer van zeiljacht Ecolotion – gebouwd door wijlen Nederlandse astronaut Wubbo Ockels  – en de toekomstige ambitie van Lucas voor een duurzame expeditie

In 2015 bracht Lucas het duurzame en experimentele zeiljacht Ecolution terug naar Nederland om het klaar te maken voor een expeditie rond de Noordpool.

Lucas’ TEDx talk over de geplande zeilexpeditie rond de Noordpool

In 2014 richtte Lucas samen met tv-producent Philippe Tammes en onderwijsondernemer Rolf Schreuder het initiatief Joint Venture Earth op. Hun ambitie was om een ​​expeditie rond de Noordpool te organiseren om het belang van de energietransitie naar duurzame energie te laten zien.

Lucas was te zien in de inspiratievideo’s voor de klanten van de Rabobank over het maken van keuzes in lastige situaties

Je eigen koers kiezen is als ondernemer erg belangrijk, vertelt innovator Lucas Schröder tijdens de Week van de Ondernemer. In deze video legt hij uit waarom.

Lucas was te zien in het wetenschappelijke TV programma Labyrinth over slaapgebrek en prestaties

Door de prestaties van Lucas te meten terwijl hij drie dagen non-stop alleen op zee zeilde, lieten wetenschappers tijdens de uitzending van het wetenschappelijke TV programma  Labyrinth de impact van slaapgebrek op de mentale prestaties zien.

25 minuten durende documentaire over Lucas’ 2e deelname aan een van de meest extreme en eenzaamste oceaanraces; de Transat 650

Een korte documentaire over de 2e deelname van Lucas Schroder aan de Transat 6.50. Ondanks een ernstige knieblessure, slechts een paar dagen na de tweede etappe, eindigde Lucas als 10e van de 80 deelnemers.

TV-interview na Lucas’ 1e deelname aan de Transat 650. ’s Werelds eenzaamste solo-oceaanrace

In 2007 nam Lucas voor het eerst deel aan een van de meest extreme en eenzame oceaanraces; de Transat 650.

Lucas ontvangt de Solo Challenge Award 2007 voor zijn 7e plaats in de Transat 650 oceaanrace

Solo Challenge Award 2007 Winnaar Lucas Schroder ontvangt de prijs uit handen van de jury voorzitter Henk Bezemer.

Chasing Ocean Dreams; Documentaire van 50 minuten over Lucas deelname aan de Transat 650

Na 3 jaar voorbereiding nam Lucas voor het eerst deel aan de Transat 650 oceaanrace. Deze documentaire gaat over zijn deelname.

Geïnspireerd door Lucas’ avonturen? Breng zijn expertise en unieke inzichten vandaag nog naar uw team of organisatie.