Over Lucas Schröder

Well-being en veerkracht expert, gelauwerde oceaan zeiler en econoom

Lucas Schroder, de snelste Nederlandse solo-zeiler, heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot uitdagende omgevingen, of het nu de volle zee is of de veeleisende zakenwereld. Met zijn diepgewortelde passie voor extreme sporten heeft Lucas een uniek carrièrepad uitgestippeld dat de wereld van sport en zaken doorkruist, waardoor hij vernieuwende inzichten in zijn werk kan brengen.

Gelauwerde oceaan zeiler

Lucas heeft twee keer deelgenomen aan de extreme transatlantische race, de transat 650 of mini transat. Zijn prestatie leverde hem de titel op van snelste Nederlandse eenmanszeiler. Tot zijn prestaties behoren ook twee nominaties voor de prestigieuze Dutch Sailing Award, de Conny van Rietschoten Trofee, en tweemaal de Solo Challenge Award.

Avonturier

De avontuurlijke geest van Lucas reikt verder dan alleen zeilen. Van meerdaagse SUP-touravonturen op zee of rivieren tot bergbeklimmen in de hoge Alpen, Lucas gedijt goed in fysiek uitdagende en vluchtige omgevingen. Zijn ambitieuze project om in één seizoen met een zeilschip de Noordpool te omzeilen, ondanks de uiteindelijke stopzetting vanwege financieringsproblemen, getuigt van zijn gedurfde geest en toewijding aan duurzame technologieën.

Ervaren consultant en team coach gespecialiseerd in veerkracht en prestatie

Na een succesvolle carrière bij Metrixlab, T-Mobile en De Nederlandsche Bank, heeft Lucas de afgelopen tien jaar als adviseur gewerkt aan het opbouwen van mensgerichte prestatiegewoonten binnen organisaties, teams en leiderschap binnen grote internationale organisaties. Na gewerkt te hebben bij het marktleidende adviesbureau Lifeguard richtte hij samen met Prof. Dr. Gerard Kerkhof Safe at Shiftwork op om gespecialiseerd advies en programma’s aan te bieden voor organisaties die 24 uur per dag actief zijn.

 

Lucas is momenteel partner van boetiekadviesbureau &Connect, waarbij de nadruk ligt op het opbouwen van vertrouwen en een open dialoog binnen teams en organisaties als belangrijke gewoonten om de prestaties te verbeteren.

Bezoek www.andconnect.nl

Ontdek hoe Lucas’ unieke mix van ervaringen jouw organisatie kan inspireren en transformeren.